obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Actie: Roep je provider op om XS4All te steunen in de strijd tegen het downloadverbod!
SimOnly
Actie: Roep je provider op om XS4All te steunen in de strijd tegen het downloadverbod!

Internetprovider XS4All heeft een gedegen rapport opgesteld over het door de politiek gewenste downloadverbod, waarbij de providers zouden moeten optreden als internetpolitie. De conclusies zijn kort gezegd: het kan technisch niet en als het kan, dan is het gemakkelijk te omzeilen en het kan juridisch niet omdat het is in strijd met privacy en mensenrechten en dus met internationale verdragen. Het rapport is aan alle politiek partijen toegestuurd.

Quote

Citaat:

Een verplichting voor internetaanbieders om filtertechnieken in te zetten bij de bestrijding van auteursrechtinbreuk of andere illegale informatie op internet is in de prakijk onuitvoerbaar, ineffectief en disproportioneel. Er bestaat (a) geen techniek waarmee strafbare informatie gericht geblokkeerd kan worden, zonder dat dit gemakkelijk te omzeilen is voor diegenen die dat willen (b) leidt tot veel schadelijke bijvangst in termen van onterecht geblokkeerde niet-illegale informatie en (c) leidt tot aanzienlijke kosten en technische degradatie in de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de dienstverlening van internetaanbieders.

Filteren is dus een ineffectieve, schadelijke en dure vorm van censuur, die raakt aan belangrijke grondrechten van zowel informatieaanbieders als ontvangers, in het bijzonder rechten op vrijheid van meningsuiting, privacy, communicatiegeheim, een eerlijk proces en internettoegang.


Het volledige rapport is zeer de moeite waard en het zou andere internetproviders sieren als ze hun steun voor het rapport zouden uitspreken. Ben je dus aangesloten bij een andere provider dan XS4All, zoals Alice, KPN (enHetNet), UPC (of Chello), Ziggo, Telfort of Tele2, wijs ze dan op dit rapport en vraag ze hun steun uit te spreken.


Hier een voorbeeld van een e-mail die je zou kunnen sturen,

Quote

Ik zag dat Internetprovider XS4All een rapport heeft opgesteld over het voornemen tot het invoeren van een downloadverbod in Nederland, de rol van providers hierin, de technische (on)mogelijkheden en de gevolgen voor burgerrechten. Als internetgebruiker maak ik mij zorgen over mijn privacy, de vrije toegang tot het internet, de vrijheid van informatie op het internet en de eventuele financiële gevolgen van filtering. Ik ben het eens met de strekking van dit rapport en als klant, roep ik u op om in navolging van XS4All ook op te komen voor de belangen van uw klanten, door dit rapport te ondersteunen en dat z.s.m. ook aan de politiek kenbaar te maken.

Met vriendelijke groeten,

Naam

Adres


Bron: Kletskous, Actie: Roep je provider op om XS4All te steunen in strijd tegen downloadverbod!
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Franzki
Goede actie... Alleen een *domme* vraag... is dit niet als een online petitie of enquête te regelen?

Allereerst heeft Telfort (voor zover ik weet) officieel geen email-adres...
Verder raken de Telfort medewerkers onnodig extra belast als ze deze mailtjes ook nog moeten verwerken.

@Webcare... weten jullie misschien wat de beste manier is waarop Telfort klanten kunnen aangeven bij Telfort dat ze tegen een download verbod zijn en Telfort verzoeken om zich sterk te maken naar de politiek toe?


--------------------------------------------------------
Overigens ben ik er een voorstander van dat mensen die een creatief of intellectueel werk maken een redelijke vergoeding krijgen voor het gebruik en exploitatie van hun werk door derden. Maar ik vind het een bijzonder slechte zaak dat exploitatie van auteursrechten en intellectueel eigendom een industrie op zich is geworden met als doel winstmaximalisatie voor aandeelhouders, onder meer door het creëren van een marktmonopolie, het afdwingen van beperkende wetgeving en het aantasten van de rechten van de consument. De oorspronkelijke makers van het werk en de goedwillende consumenten zijn hier uiteindelijk niet mee gediend. En op termijn belemmert dit creativiteit en de ontwikkeling...
Gewijzigd door Franzki op 18 maart 2010, 00:54
 
data-full-width-responsive="true">
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Actie: Roep je provider op om XS4All te steunen in de strijd tegen het downloadverbod!', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Opgebeld worden met Telfort-nummer en uitbellen via een andere provider Telfort VOIP telefonie met eigen telefoon netwerk, centrale of alarminstallatie : 3 14 nov 2016
Printer werkt niet meer met Telfort als provider! WiFi : 6 01 aug 2016
St546 van xs4all aansluiten op telfort Algemeen : 5 30 nov 2011
Basta haalt grap uit met Telecom provider Mobistar Algemeen : 2 15 jan 2011
slechtste provider van nederland!- stemmen Eigen netwerk achter het Telfort modem : 2 09 dec 2010