obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Modem defect??
janver
Hallo allemaal,

Vanmorgen in mijn studeerkamer even de spanning eraf gehad wegens het ophangen van een andere lamp. Uiteraard eerst alle (computer)apparatuur uitgeschakeld.
Na inschakeling van de spanning echter geen internet meer.
Inmiddels van alles geprobeerd, inclusief het resetten van mijn P-2606H-D1A modem.

Bij inschakeling van het modem gebeurt consequent het volgende:
- power lampje knippert 5x
- ethernet lampjes 1 t/m4 knipperen 2x snel achtereen
- powerlampje knipper 10x
Vervolgens gebeurt er helemaal niets meer ...
Het power lampje blijft uit; wel branden de lampjes van de ethernetaansluitingen waarop een PC is aangesloten.
Het modem is niet te benaderen via de gebruikelijke 192.168.1.254.

Wie herkent dit?
(zelf ben ik bang dat het tijd wordt om Telfort te vragen om toozending van een vervangend (leen)modem. Heeft iemand daar ervaring mee?
Excuus als deze vragen eerder gesteld zijn, maar ik moet het momenteel doen met een inbelverbinding en dat werkt zooooo traag.

M.vr.gr.
JV
 
data-full-width-responsive="true">
EdP
Je diagnose lijkt me best mogelijk.

Wat je misschien wel nog zou kunnen proberen is om 'm wat meer tijd te geven en evt. een andere (geschikte) voedingsadapter proberen, het is mogelijk dat deze het na een piekbelasting begeven heeft.

Heb je evt. nog een ander modem dat je zolang zou kunnen gebruiken?
Het is beter een kaars te ontsteken dan de duisternis te vervloeken.
 
Franzki
Wat je nog zou kunnen proberen is een harde reset van het modem:

- Alle kabels uit de Zyxel halen (behalve de voeding)
- De Zyxel uitschakelen
- Het resetknopje (in het gaatje) indrukken, bijvoorbeeld met paperclip
- De Zyxel inschakelen terwijl je het resetknopje minimaal 30 seconden ingedrukt houdt.
Gewijzigd door Franzki op 31 januari 2010, 15:51
 
janver
Beste EdP en Franzki,

Nadat ik de voeding - ook onder belasting - nog eens had doorgemeten en daarbij niets bijzonders had kunnen ontdekken, heb ik nogmaals een harde reset gedaan.
Vermoedelijk ben ik de eerste keer wat ongeduldig geweest en heb ik het knopje te kort ingedrukt gehouden. Na de herkansing en minstens 1 minuut indrukken is het modem weer "springlevend". Nu maar weer alle instellingen terug gaan zetten. ..

In iede geval veel dank voor jullie snelle reacties en goede suggesties!

M.gr..gr.
janver
 
EdP
OK dan! Smile
Het is beter een kaars te ontsteken dan de duisternis te vervloeken.
 
Telfort webcareteam
@Franzki, om te copy pasten:
  1. Alle kabels behalve stroom, loskoppelen
  2. Modem uitzetten met het knopje achterop
  3. Met pen of paperclip het resetgaatje goed indrukken (en tot het einde vast houden)
  4. Modem aanzetten met het knopje achterop
  5. 30 seconden wachten (reset nog steeds ingedrukt)
  6. Modem uitzetten met het knopje achterop
  7. Het resetgaatje weer loslaten


Smile

Edit: normaal gesproken werkt bbcode [list] met [*] per regel, hier blijkbaar anders.
Gewijzigd door Telfort webcareteam op 01 februari 2010, 12:07
Wij helpen je graag op dit openbare forum. Telfort webcare reageert niet op privéberichten.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Modem defect??', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Welk modem moet ik aanschaffen ? Telfort met eigen modem/router : 3 07 mrt 2016
Modem P-2601HN en een Synolgy NAS Eigen netwerk achter het Telfort modem : 7 11 okt 2014
Ongevraagd een nieuw modem Algemeen : 4 09 apr 2014
Eigen router achter modem: óf wifi óf televisie Eigen netwerk achter het Telfort modem : 11 10 feb 2014
Terugsturen Modem Algemeen : 3 13 jan 2014