obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Telfort ADSL & Optibel
rle
Hoi iedereen,

Momenteel heb ik Telfort 20Mb internet (via KPN netwerk) en een Pretium Telecom telefoonabonnement. Nu wil ik graag mijn pretium telefoonnummer laten porteren naar Optibel, daar Telfort telefonie niet geheel stabiel is. (Volgens verschillende forums)
Ik weet alleen niet of het telfort internet gekoppeld is aan mijn telefoonnummer/verbinding. Ik ontvang geen rekeningen van KPN (voor het telefoonnummer).

Als er nl wel een koppeling bestaat, dan kan ik niet mijn nummer laten porteren, daar ik dan EN mijn nummer EN mijn ADSL signaal kwijt ben.Sad

Heeft iemand hier antwoordt op c.q. ervaring mee?

Groeten, Rogér
 
data-full-width-responsive="true">
TCP_IP
Nee is geen koppeling, bel voor de zekerheid telfort HD...
zou geen probleem moeten zijn
 
EdP
Bij Telfort internet is het gebruik van de koperlijn inbegrepen in de prijs. Je hebt dus geen aparte KPN kosten. Je telefoonnummer kun je laten porteren naar wie je maar wilt, zo lang het actief is. Is het niet meer actief, ben je het vaak kwijt.
 
rle

Quote

EdP schreef:
Je telefoonnummer kun je laten porteren naar wie je maar wilt, zo lang het actief is. Is het niet meer actief, ben je het vaak kwijt.


Wat bedoel je hiermee? Als je het nummer laat porteren dan blijft dit nummer toch nog actief?

Na het porteren dien ik wel nog het pretium abonnement op te zeggen. Dien ik hierbij nog iets speciaals te vermelden aan pretium: bv: Abonnement opzeggen maar niet het nummer. Of gaat dit meteen goed zonder dat je iets vermeld?

Thx
 
Puma
Nummer porteren:

Nummer over laten nemen door een andere provider.
Persoonlijk zou ik niet voor Telfort telefonie kiezen, maar eerder voor Budgetphone of Optibel (laatste heeft de voorkeur).

Je nummer moet echter nog wel in dienst zijn, anders kunnen ze het ook niet overnemen en komt je nummer te vervallen!

Zit je bij KPN voor telefonie? Dan hoef je niet schriftelijk op te zeggen. KPN ziet de portering als opzegging en zegt het abonnement voor je op.
 
rle
Dank je voor het antwoord.
Nee, ik zit bij Pretium Telecom voor de gesprekskosten en telefoonabonnement.

Ik denk dat ik deze zelf moet opzeggen, nadat het nummer geporteerd is. Zelf heb ik de voorkeur voor Optibel.
 
rle
Nog een vraagje:

Als ik het telefoonnummer laat porteren, en dus geen KPN/Pretium abonnement meer heb, wordt dan de KPN non-line sharing kosten extra in rekening gebracht (Euro 9,40 / maand). Of zitten deze reeds verwerkt in het telfort abonnement?
 
jan groen

Quote

rle schreef:
Nog een vraagje:

Als ik het telefoonnummer laat porteren, en dus geen KPN/Pretium abonnement meer heb, wordt dan de KPN non-line sharing kosten extra in rekening gebracht (Euro 9,40 / maand). Of zitten deze reeds verwerkt in het telfort abonnement?


Daar is al eerder antwoord op gegeven! Ja die kosten zijn al verwerkt in de prijs. Je gaat dus niets meer betalen aan Telfort.
 
epschol
In het geval van portering moet je helemaal niets zelf doen. Je geeft je op bij Optibel, als dat aangesloten is (duurt een dag) sluit je het Optibel modem aan -het is geen SIP maar het nummer is gekoppeld aan het modem- en dan vraag je op de website van InterNLnet een portering aan van je bestaande Pretium nummer. InterNLnet zorgt voor opzeggen bij Pretium, doe dat niet zelf WANT JE RAAKT JE NUMMER KWIJT. Hou er wel rekening mee dat Pretium je nummer pas vrijgeeft bij einde contract.
 
rle

Quote

epschol schreef:
Hou er wel rekening mee dat Pretium je nummer pas vrijgeeft bij einde contract.


Is het ook mogelijk om het contract af te kopen? Momenteel gebruik ik Optibel voor te testen (kwaliteit, installatie enz. Niet dat je dadelijk een telefoonverbinding hebt ala Telfort.)
Formeel loopt mijn Pretium contract in feb 2009 af. Dus dubbele kosten heb ik al.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Telfort ADSL & Optibel', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
TV-ontvanger aanmelden bij Telfort Hardware instellingen : 9 24 jan 2017
Bellen met FritzBox 7490 werkt niet meer na update Telfort Storing : 5 09 jan 2017
Bellen met FritzBox 7490 werkt niet meer na update Telfort Telfort met eigen modem/router : 2 23 dec 2016
Opgebeld worden met Telfort-nummer en uitbellen via een andere provider Telfort VOIP telefonie met eigen telefoon netwerk, centrale of alarminstallatie : 3 14 nov 2016
Kan niet meer in mijn telfort komen Algemeen : 2 13 nov 2016