obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Dynamic Line Management versus Lijnprofiel
Franzki
De meeste modems van Telfort-klanten trainen in met een SNR van 6dB. Tijdens het intrainen bepaalt het modem de bijbehorende snelheid. Deze snelheid zal vooral afhangen van de afstand tot de centrale, kwaliteit van de koperlijnen en de aanwezigheid van eventuele storingsbronnen.

Voor de meeste gebruikers zal het ruisprofiel van 6dB een stabiele verbinding opleveren. Een aantal lijnen zal niet stabiel intrainen en dan zal Telfort meestal een snelheidprofiel toepassen. Door de snelheid te verlagen, zal de SNR (en daarmee de stabiliteit van de verbinding) toenemen.

En verder is er een groepje gebruikers met een extreem stabiele verbinding die eigenlijk nog met een lagere SNR (en hogere snelheid) zouden mogen intrainen. Sommigen doen dit ook met een Speedtouch modem en halen met een SNR van ver onder de 6dB nog steeds een stabiele en snelle verbinding.

Vandaag hoorde ik van een KPN-monteur dat KPN gebruik zou maken van "Dynamic Line Management" (DLM).

Eenvoudig samengevat werkt dit als volgt: De fouten op de lijn worden continu gemeten. Als er een tijd lang veel fouten worden geconstateerd dan zal DLM de snelheid terug gaan regelen totdat de aantallen fouten voldoende afgenomen zijn. Omgekeerd zal bij een zeer stabiele lijn zonder fouten de optimale snelheid worden opgezocht door deze steeds een beetje te verhogen.

Op zich lijkt DLM een mooi systeem omdat elke lijn automatisch de optimale snelheid haalt. En het is dynamisch dus dan voorkom je dat de provider handmatig profielen moet instellen of weer verwijderen.


Mijn vraag is:
Is het mogelijk om DLM op een Telfort aansluiting in te laten stellen? En zo nee... gaat Telfort hier in de toekomst wel gebruik van maken?

Wie weet er iets meer?
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Dynamic Line Management versus Lijnprofiel', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Dynamic Line Management Algemeen : 15 28 jul 2010
enorm verschil draadloos versus bedraad WiFi : 12 27 jun 2010
zyxel versus sms Algemeen : 8 01 dec 2008