obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
SPAM: plotseling veel meer
janvanstaalduinen
In het Tiscali-tijdperk en tot voor kort bij Telfort werkte de Spam-filter kennelijk goed: weinig spam werd doorgelaten naar de Outlook "ongewenste berichten" en al helemaal niet in de Inbox.
Sinds kort is dat anders: dagelijks een vracht flauwekul in de "ongewenste berichten" en zelfs in de inbox een aantal.
Toch blijft er ook nog genoeg achter in de Telfort-spambox, die ik dan weer trouw leeg maak.

Is er iets veranderd in de filter-policy? Bij de overgang naar Telfort werd ons toch verzekerd, dat het Spamfilter als vanouds blijft werken? Frown

Ik ben een beetje bang, dat er van downgrade sprake is om het verschil met de door KPN geroemde XS4ALL te accentueren. Het lijkt soms of KPN haar andere dochters demoniseert, bv. door ons weg te zetten als "de onderkant van de markt", die "voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten". Shock

Groeten van Jan
 
data-full-width-responsive="true">
EdP
Ik laat nergens zomaar m'n email adres achter, maar spammers hebben nou eenmaal hun wegen om je adres te bamachtigen. Veel last heb ik er niet van, want ik laat al m'n pop3-boxen ophalen door Gmail en daar wordt alles gewassen door het bijna perfecte filter van Gmail. Plus je hoeft overal ter wereld maar één url in te tikken om ál je email te lezen. Alleen af en toe even checken of hij niet een echt mailtje als spam heeft gezien. Kan ik je aanraden.
 
janvanstaalduinen
Sorry, dat ik niet meer reageerde op de reacties op mijn SPAM-klacht. Ik nam de gegeven raad "abonneer op de SPAM-filter" ter harte. Toen dat gebeurd was, was het probleem gelijk over. Je kunt het natuurlijk als een verkapte prijsverhoging beschouwen, maar alla!
 
EdP
Dat kun je dus ook weer opzeggen en Gmail gratis het werk laten doen. Ook best handig, een mailbox van alweer bijna 6,5 GB (alweer gegroeid) ...
 
hondengek
Ik snap er zolangzamerhand helemaal niets meer van.
Werd ik tot 19 dec '07 bij HetNet nog bedolven onder Spam-berichten (voornamelijk Casino's en orgaanvergrotende middelen), bij T. heb ik er tot nu toe GEEN één ontvangen!!!
Een apart Spam-abo heb ik absoluut niet afgesloten; ik betaal er althans geen cent voor.
Wel mis ik een aantal reguliere e-mailtjes.
Navraag bij T. vele weken geleden leverde trouwens geen enkele respons op.
 
Richard
Het kan zijn dat er reguliere mailtjes missen. Er is een storing gaande en bij de nodige abonnee's van Telfort blijkt het zo te zijn dat ze wel mail kunnen versturen maar geen mail meer ontvangen van hun Telfort account.
En dat niet alleen bij Tiscali abo's. Kennis van me ervaart ook dit probleem en die komt van een @home kabelabonnement af.

Spam is altijd een probleem tegenwoordig. Gewoon nergens email bekend maken, maar dan nog kunnen spammers naar vele accounts mail sturen als de mailserver niet streng genoeg is ingeregeld. Maar zelfs met een streng ingeregelde mailserver kan het nog.
Ze gebruiken gewoon robots om accounts te zoeken.

Mijn eigen mailserver is bijv. ontzettend streng ingeregeld, daarnaast wordt er al geblokkeerd op de helo en een acceslijst en er draait een spamfilter. En toch weten nog regelmatig spammailtjes er door te komen.
Mede omdat spammers steeds weer andere domeinen nemen, je blijft dus altijd blokkeren.
Het is dan ook goed dat spammen in steeds meer landen niet alleen verboden wordt maar ook hard aangepakt!
Nu nog landen als China, Taiwan, Polen, Hongarije, Brazilie etc. als die er ook eens iets tegen gaan doen zal het pas beter gaan.
Overigens staat dat soort landen al compleet in de blacklist van m'n mailserver.
 
ronk
Ik heb hetzelfde probleem. De belofte dat niets verandert als je van Tiscali naae Telfort gaat (zonder dat te willen!) wordt niet waargemaakt. Balen dus. (En dan nog de snelheid die tegenvalt!)
 
Richard
Bij mijn kennis werkt het ontvangen van de email weer. Is het bij jullie nu ook weer in orde of nog steeds niet?
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'SPAM: plotseling veel meer', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Bellen met FritzBox 7490 werkt niet meer na update Telfort Storing : 5 09 jan 2017
Bellen met FritzBox 7490 werkt niet meer na update Telfort Telfort met eigen modem/router : 2 23 dec 2016
Kan niet meer in mijn telfort komen Algemeen : 2 13 nov 2016
kan niet meer downloaden met telfort Usenet : 2 12 nov 2016
Printer werkt niet meer met Telfort als provider! WiFi : 6 01 aug 2016