obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Instabiel P-2602HW-D1A modem.
Colin
Hallo,

Ik heb twee problemen met dit modem. De vraag is of dit enigszins normaal is of dat het modem kapot is en misschien is er zelfs een oplossing.

1. Mijn internet verbinding verdwijnt ongeveer 2x per week spontaan (ten minste dat zijn de keren terwijl ik daadwerkelijk ergens mee bezig ben), meestal komt het weer terug na ongeveer 5 minuten. Ik heb gemerkt dat als ik het modem herstart (via de webinterface) het internet meteen weer werkt, dus dat is eigenlijk al irritant.
2. Sinds ongeveer twee weken valt soms WiFi weg en is het daarna niet meer mogelijk om draadloos met het apparaat te verbinden of om met draad de webinterface te bereiken, alleen een handmatige herstart helpt. Het bijzondere is dat de twee problemen elkaar vrijwel niet overlappen, dus terwijl ik draadloos of via de webinterface geen verbinding meer heb kan ik wel met draad (via een Airport Extreme) blijven internetten.

Ik heb het Zyxel P-2602HW-D1A modem met 1 vaste telefoon aangesloten en met WiFi (b/g, voor 2 iPhones en gasten zonder WiFi-N) aan. Deze is via een netwerkkabel aangesloten op een Apple Airport Extreme (voor 5ghz WiFi-N). De Airport Extreme is gebridged dus het Zyxel modem beheert de verbinding en de DHCP.

Als het geen defect aan het modem is en er geen kant en klare oplossing is, is het misschien wel mogelijk om het Zyxel modem via een schema dagelijks te herstarten, zodat ik er misschien minder last van heb als het me niet uit komt. Alle ideeën zijn welkom.

Alvast bedankt.

Colin
 
data-full-width-responsive="true">
Franzki
Je zou het modem aan een schakelklok kunnen hangen... en zo elke nacht het modem kort spanningsloos maken. Maar dit is niet de oplossing. Je verbinding zou gewoon "up" moeten blijven.

Als je last hebt van een wegvallende verbinding zou je de gebruikelijke dingen kunnen doen zoals korte kabel gebruiken naar isra-punt en het modem een keer terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Als dit niet helpt kun je je probleem het beste bij Telfort support melden.

Het probleem met draadloos is lastiger... daar zou het in de WPA2-instelling kunnen zitten of in verstoring van het signaal door andere netwerken.
 
Telfort webcareteam
Graag ontvang ik via DM uw postcode en huisnummer om uw aansluiting te controleren op stabiliteit.

Hugo
Wij helpen je graag op dit openbare forum. Telfort webcare reageert niet op privéberichten.
 
paulv
@ Hugo: als je toch bezig bent: sinds eergisteren start mijn modem (Zyxel P-2602H-D1A) soms zomaar uit zichzelf op - althans dat leid ik af uit het log, dat dan vrolijk met een 'DSL-Link up' begint. Omdat het log na een restart leeg is, weet ik niet hoe lang de lijn 'down' is geweest (en ik dus vermoedelijk ook zonder telefoon heb gezeten). Dit deed zich in elk geval voor op 11/1 om ± 10.30 en om 15.32; op 13/1 om 16.54. Niet heel verontrustend, maar de lijn was altijd volstrekt stabiel (ADSL2+; 8Mb/1Mb). Sinds 26/12 werk ik (probleemloos) met de nieuwe beta-firmware. Kan het daarmee te maken maken? Of is men in de centrale (Er) bezig? Ik ga liever niet terug naar de oude firmware, want de nieuwe is veel beter als het gaat om de combinatie downloaden/bellen. Dank voor je reactie.
Gewijzigd door paulv op 13 januari 2010, 18:10
 
Franzki
@paulv

Ik had dezelfde problemen (spontaan herstarten) met de BETA firmware.

De BETA firmware is nog in een experimenteel stadium. Advies is om terug te gaan naar de laatste officiële stabiele versie.
 
paulv
Bedankt Franzki. Heb nu de oude firmware weer draaien - en kan nu ook weer een tweede SIP-account registreren...
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Instabiel P-2602HW-D1A modem.', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Welk modem moet ik aanschaffen ? Telfort met eigen modem/router : 3 07 mrt 2016
Modem P-2601HN en een Synolgy NAS Eigen netwerk achter het Telfort modem : 7 11 okt 2014
Ongevraagd een nieuw modem Algemeen : 4 09 apr 2014
Eigen router achter modem: óf wifi óf televisie Eigen netwerk achter het Telfort modem : 11 10 feb 2014
Terugsturen Modem Algemeen : 3 13 jan 2014